http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

lauantai 14. heinäkuuta 2018

Saimaan vedet saastuttava kaivoshanke tuli Heinävedelle


Heinävedelle suunniteltu grafiittikaivoshanke on kantautunut Savonlinnalaisen Kokoomuksen kansanedustaja Kaj Turusen korviin. 

Mistä lie sitten hän on tämän kuullut kuin tod. itse tämän kaivoshankkeen lobbareilta itse.

Turunen kertoo vastustavansa tätä Heinäveden kaivoshanketta kiivaasti, koska se tulisi saastuttamaan koko Saimaan järvivedet.


Itä-Savo lehti uutisoi aiheesta ja kertoi myös, että koko kyseisen Heinäveden kaivoshankkeen tiedottaminen on ollut erittäin heikkoa. 

Tämä ympäristönpaskaaja joka on tunkemassa Heinävedelle on monikansallinen kaivosyhtiö Beowulf mining ja sillä toimii jo Suomessa toimiva tytäryhtiö Fennoscandia Resources, jonka toimitusjohtajana toimii suomenruotsalainen liikemies Berndt Håkan Blomqvist

Hänen luotsaamansa Oy Fennoscandian Resources Ab yhtiö on perustettu vuonna 2012 (Y-tunnus tullut voimaan 05.04.2012).

Osakkeen nimellisarvo on 25 euroa. Osakkeiden lukumäärä 100 ja osakepääoma 2 500 euroa.

Tytäryhtiön liikevaihto on vielä viime vuosina pysynyt varsin pienenä, kun viime vuonna tilikauden tulos meni 76 000 euroa pakkasen puolelle.

Muita päättäjiä sekä vastuuhenkilöitä tässä tytäryhtiössä ovat Kurt Richard Budge ja Sauli Johannes Raunio.

Saa nähdä lähitulevaisuudessa, että saako Pekka Perä haastajan tästä Blomqvistista ja uskaltaako hän antaa tälle Suomessa toimivalle Saimaan järvienpilaaja-kaivosyhtiölle julkiset kasvot ?

Talvivaaran Kaivososakeyhtiön osakkeet sulivat lopulta niin paljon, että kaikki tuo huono julkisuus pakotti heidät muuttamaan Talvivaaran uudella nimellä Ahtiumiksi.

Mutta koska Solidium oli Talvivaaran uraaninkaivuussa mukana alusta saakka, niin se kuittasi tappiot jo vuoden 2014 lopussa. 

Sotkamossa aiemmin toiminut Talvivaaran kaivoksen omistaa nykyään valtion omistama Terrafame Oy.

Lähteet: Iltasanomat

Karjalainen