http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

torstai 19. heinäkuuta 2018

Arlandan lentokentällä 2002 tehty ryöstö oli ns. sisäpiirikeikka


Tukholman kansainvälisellä Arlandan lentokentällä tehtiin 12. heinäkuuta 2002 suuri ryöstö, kun kolme aseistautunutta ja naamioitunutta miestä 44 miljoonan kruunun (n. 4,7 milj. euroa) rahakuljetuksen.

Lasti oli matkalla SAS:n lentokoneen vieressä, joka oli juuri klo 22:00 aikaan saapunut Lontoosta Tukholmaan.

Ryöstäjien käyttämään Volvo-merkkiseen henkilöautoon lastattiin yhteensä 13 säkillistä rahaa eri valuutoissa. Jokut tiesivät ennalta, että Tukholman Arlandan kentälle oli tulossa arvokuljetus

Vaikka näistä ryöstäjistä osa porukka linkittyi Suomeen ja mm. tämä turkkilaistaustainen Ruotsissa asunut Volkan Ünsal sai tehtäväkseen ryöstösaaliin kätkemisen. Hänelle luvattiin tästä tehtävästä 1 miljoonan kruunun palkkio. Mutta hän tulikin ahneeksi ja katosi rahojen kanssa Turkkiin.

Se ainakin tiedetään, että hän osti kavaltamillaan rahoilla mm. luksuslukaalin Turkista ja vietti kokaiininsumuista elämää.

Mutta näissä ammattirikollisissa piireissä tuonkaltainen toiminta palkitaan miltei aina murhalla ja kun Volkan lopulta palasi Turkista vietettyjen vuosiensa jälkeen Suomeen, niin hän tämän jälkeen meni poliisin luo ja vasikoi Arlandan ryöstöön ja rahojen piilotteluun liittyvän jutun poliisille. Tämä saattoi johtua siitä, että häntä uhkailtiin jo näiden toisten Arlandan ryöstäjien puolelta.

Helsingin silloinen huumepoliisipäällikkö Jari Aarnio liittyy tähän tapaukseen siltä osalta, että hän oli tiiviisti yhteydessä rikollispomo Keijo Vilhuseen, jolla oli jotain osallisuutta tässä tapauksessa.

Volkan oli aiemmin niittänyt mainetta Ruotsin ammattirikollispiireissä ampumalla Juhoslavialaisen mafiapäällikön Dragan Joksovicin, josta hän istui vain 8 vuotta.

Ünsal ei kuitenkaan osannut aavistaa sitä, että hänen päästään oli jo annettu palkkio ja Ruotsista tämän murhan tilasi rap-sanoittajana ja tuottajana myöhemmin mainetta niittänyt Leo Carmona.

Ünsal tullessaan Helsinkiin 2003 hän tapasi siellä mm. yhden lapsuuden kaverinsa Janne Ranisen. Häntä vastassa lentokentällä oli myös Raimo Anderson sekä kolmas mies.

Seurue ryypiskeli Helsingin keskustassa ja lopulta lähdettiin jatkoille Vuosaareen, jossa sitten Ünsal murhattiin ja ruumis hävitettiin tunemattomaksi jääneeseen paikkaan.

Murhan jälkeen miehet matkustivat Ruotsiin, jossa he saivat kukin 500 000 kruunun palkkion Ünsalin murhasta.Mikä on Jari Aarnion osallisuus Ünsalin murhassa ? 

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnion sanotaan tienneen sen, että Ünsalin päästä oli luvattu palkkio. Mutta jos poliisi tietää tällaisen henkirikoksen suunnitelman, niin hänen kuuluisi estää se.

Mutta tässä tapauksessa Aarnio ei tehnyt elettäkään tämän eteen, vaikka toisaalta Ünsal kieltäytyi poliisin hänelle tarjoamasta todistajansuojeluohjelmasta.

Carmona oli myöntänyt myöhemmin Ruotsissa, että hän oli mukana Arlandan rahakuljetusryöstössä vain viikkoja sen jälkeen, kun tämän tapauksen syyteoikeus oli teosta vanhentunut. Mutta n. 44 miljoonaa kruunua ryöstäneitä tekijöitä ei kuitenkaan koskaan tuomittu.

Oliko Keijo Vilhunen yksi murhan toimeksiantajista

Helsingin rikospoliisi alkoi vuosi sitten jälleen selvittelemään tätä Volkanin murhaa ja tuolloin yksi tapauksen tuomituista oli väittänyt, että tapaukseen liitetty ent. rikollispomo Keijo Vilhunen oli yksi Volkanin murhan toimeksiantajista.

Vilhunen tuomittiin aiemmin useista eri huumerikoksista Jari Aarnion huumejutun yhteydessä.

Oikeuden mukaan varsinaisen verityön teki kolme suomalaista ammattirikollista Janne Tapio Raninen, Raimo Juhani Anderson. Mutta yllytyksestä murhaan tuomittiin Volkanin lapsuudenystävä Leopoldo Fernando Gonzalez Carmona.

Juttuun liitetty Raimo Anderson murhattiin tänä keväänä

Volkan Ünsalin murhatapauksessa mukana ollut rikollinen Raimo Anderson murhattiin tänä keväänä hänen ollessaan vankilomalla.

Murha tapahtui 14. huhtikuuta 2018 aamuyöllä Vantaan Viinikkalassa sijaitsevassa omakotitalossa. Murhasta epäilty on aiemmin kolmoissurmasta tuomittu Veli-Matti Huohvannainen.

Huohvannainen ampui kuoliaaksi vuonna 1999  2 ihmistä Vantaalla ja surmasti kolmannen teräaseella pakomatkallaan.

Hiljennettiinkö Anderson ? 

Volkanin tapaukseen liitetyn Raimo Andersonin murha vaikuttaisi liittyvän siihen, että hänet haluttiin hiljentää. Mutta liittyykö se Ünsalin murhatapaukseen ? 


Ünsalin murha toteutettiin Aarnio juttuun liitetyn prostituoidun asunnossa

Ünsalin murha toteutettiin Aarnio juttuun liitetyn prostituoidun Saaran asunnossa Vuosaaressa. Vaikka hän ei ollut asunnossa murhan tekoaikaan.

Kyseisellä prostituoidulla oli ollut jo 90-luvulla värikäs maine Helsingin rikollispiireissä mm. seurustelemalla miehen kanssa, josta tuli ns. Punavuoren kaksoismurhan toinen uhri.

Jari Aarnio oli yksi tämän kyseisen prostituoidun vakioasiakkaista.

Myöhemmin kun tämä prostituoitu suostui mukaan poliisin todistajansuojeluohjelmaan Tanskaan. Siellä hänen ylitseen yritettiin ajaa kahdesti autolla. Joten tämä viittaisi jo siihen, että koko Jari Aarnio case koskeekin kansainvälistä huumerikollisuutta. Sillä Aarnion joukot eivät tasan kyllä mitään yliajoyritystä tilaisi Tanskaan asti.

Jari Aarnio on pelkkä kilpimies tässä Aarnion huumejutussa

Jokainen joka tietää edes jotain alamaailman huumepiireistä Suomessa, niin näkee selvästi sen että kuinka Jari Aarniosta päätettiin tehdä ns. syntipukki, jotta nämä todelliset suuremman luokan huumerikolliset pääsisivät pois kuin koirat veräjästä.

Vaikka Aarnio syyllistyi ns. muiden likaisten poliisipäälliköiden tavoin korruptioon ja varsinkin Helsingin huumausainemarkkinoilla liikkuu niin suuria rahoja, ettei niitä pienipalkkainen poliisipäällikkökään voi vastustaa.

Mutta ketkä tätä Suomen huumebisnestä sitten oikein pyörittävät.

Huumausainemarkkinoilla pätee Suomessa monet eri lainalaisuudet ja se missä liikkuu näitä isokenkäisiä kokaiinikauppiaita, niin he ovat usein myös tunnettuja liikemiehiä, joten heitä ei voisi koskaan uskoa olevan tekemisissä tällaisen huomattavan järjestäytyneen rikollisuuden kanssa. 

Mutta kuten missä tahansa rikollisissa huumepiireissä organisaatiot toimivat kuten aina ennenkin niin, että jos joku alemman tason tekijä jää kiinni, niin syyllisen taakan ottavat aina ns. kilpimiehet.

Mitenkä kansainvälinen huumekauppa toimii

Tämä kansainvälinen huumekauppa mm. kokaiinimarkkinoilla toimii niin, että tämän tavaran tuonnista ja viennistä vastaa yleensä USA:n tiedustelupalvelu CIA:n alaisuudessa toimivat alihankkijafirmat.

Huumeiden kuljetuksen rahoituksesta vastaa taas yksityisomisteiset sijoituspankit, jotka myös käärivät voitot myydyistä huumeista.

Kokaiinia tuodaan mm. Kolumbiasta, jossa tehtiin vuosi sitten maan kolmanneksi suurin huumetakavarikko kun viranomaiset löysivät 6,1 tonnia kokaiinia romumetallilastin seasta.

Kokaiinilasti oli matkalla Espanjaan Algecirasin satamaan ja viranomaisten mukaan lastin arvo katukaupassa olisi ollut n. 200 miljoonaa euroa.

Mutta tämän kokkelin tuonti Suomeen maailmalta on sitten erä asia, josta vastaa Suomen päässä siihen erikoistuneet yhtiöt ja tässä kohtaa tarvitaan Helsingin huumepoliisin apua. Koska muuten nämä tavarantoimitukset vaarantuisivat ja jättäisivät nämä huumeorganisaation päälliköt nuolemaan näppejään. 

Suomessa kokaiininvälityksestä vastaa täällä toimivat huumepäälliköt, jotka toimivat myös hyvin tunnetussa asemassa myös julkisuudessa.

Heillä saattaa olla maine tunnettuna liikemiehenä tai muuna julkisuudenalanhenkilönä, jonka bisnes on tullut menestyksekkäänä liiketoimintana. Mutta ihmisillä ei olekkaan käryä siitä, että tämä julkinen liiketoiminta onkin vain pelkkä kulissi heidän pyörittämälleen kokaiinikaupalle Suomessa.

Mutta varsinkin kokaiini kun tunnetaan eristyisesti pinallisissa yläluokan piireissä sen kalliin hinnan vuoksi, niin tämän vuoksi myös Helsingin huumepoliisi osaa jättää tämän erään suomalaisen huumepomon rauhaan.Näissä pinnallisissa Helsingin yläluokan seurapiireissä kokaiinia vedetään pölynimurin lailla ja niiden käyttäjiin kuuluu myös tunnettuja näyttelijöitä, poliitikkoja, muusikoita, Seiska-lehti turhimoita jne.

Syy kokaiinin laajaan suosioon näissä piireissä johtuu mm. siitä, että sen vaikutuksen alaisena ei ihminen näytä samalta kuin olisi vetänyt ns. lärvit.

Toinen juttu on taas kokaiinin hyvin voimakasta riippuvuutta aiheuttava vaikutus.Rokkari Steven Tyler leveili muutama vuosi sitten, että hän olisi uransa aikana imuroinut kokaiinia nenäänsä yli 2 miljoonan dollarin edestä.Lähteet: https://pt-media.org/2018/07/11/jari-aarnio-arlandan-jattiryoston-sivurooleissa/

https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Uutuuskirja-Murhasta-tuomittu-kertoo-liivijengin-ex-pomon-järjestelleen-Vuosaaren-palkkamurhaa/1099042

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/vanha-palkkamurha-krp-n-syynissa-murhasta-tuomitulta-kova-vaite-lahes-14-vuoden-jalkeen/6459044#gs.pjSTjCQ

https://www.murha.info/?p=1709

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005153660.html