http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

torstai 10. joulukuuta 2020

Olkiluodon 2:s reaktorissa tapahtui sulku

 

Olkiluodon ydinvoimalan 2:s reaktorissa tapahtui tänään torstaina häiriö klo 12.22 Jolloin päähöyryputken eristys laukesi ja suojarakennus jouduttiin eristämään.

Nyt suojarakennus on eristetty.


STUK tulee paikalle ja asenne on, että TÄÄLLÄ EI OLE MITÄÄN NÄHTÄVÄÄ

Suomen säteilyturvakeskuksen vähättelevä asenne paistaa läpi, kun he ilmoittivat salamana vain muutama tunti sulkua myöhemmin Twitterissä, että ei ole tarvetta suojaustoimille ja joditablettia ei pidä ottaa, eikä sisälle tarvitse lähteä suojautumaan.


Kakkosreaktori putosi pois valtakunnan verkosta

Suojarakennus kuitenkin eristettiin tämän vuodon jälkeen, joka aiheutti sitten sen, että Olkiluoto 2 kytkettiin pois valtakunnan sähköverkosta.

Nyt kuitenkin TVO (Teollisuuden Voima), joka on tämä Olkiluotoa pyörittävä energiayhtiö väittää, ettei mitään vuotoa tapahtunut ja ei ilmaantunut päästöä, eikä tilanteesta aiheutunut vaaraa ihmisille.

Kuitenkin Iltasanomien toimitus sai tästä tapauksesta vähän enemmän selville ja selvisi, että tapauksen seurauksena Olkiluodon henkilökunta joutui kokontumaan ns. kokoontumispaikkoihinsa, jotka ovat siis näitä paikkoja, jos sattuu jokin ydinkatastrofi.

Tämä Atomin Paluu niminen dokumenttielokuva, joka kertoi tästä Olkiluoto 3 rakennustyömaan farssista.

Siinä dokumenttielokuvassahan näkyy eräs kohta, jossa silloinen Eurajoen kunnanjohtaja vetää ydinbunkkerista harjoitusta ydinkatastrofin varalle ja toteaa toiselle virkamiehelle, että "Kuinka sä nyt siält pystyt ennää puhumaan, kun säähän oisit jo kuallut, jos ois tositilan".

Kun se salattu totuushan on, että jos siellä Olkiluodon saarella tapahtuisi se oikea Tsernobylin kaltainen ydinonnettomuus, niin ei sitä saarta ehdittäisi evakuoimaan ajoissa. 


Lähde: IL