http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Lääkejätti Novartis epäiltynä tuhansien lääkärien lahjonnasta


Monikansallinen Sveitsiläisen lääkejätti Novartis yhtiö on epäiltynä Kreikassa tuhansien lääkärien lahjonnasta.  Tapaukseen on myös osallisena Kreikkalainen EU-komissaari Dimitri Avramopolous.

Tämän Sveitsiläisen lääkeyhtiö Novartiksen epäillään lahjonen yli 4000 lääkäriä Kreikassa vuosien 2005-2015 välisenä aikana edistääkseen lääkkeidensä myyntiä Kreikassa.

Avramopoulos toimi aikanaan Kreikan terveysministerinä ja oli tod. valikoitunut sen vuoksi tämän Sveitsiläisen lääkeyhtiö Novartiksen Kreikan konsultiksi.

Novartis lääkeyhtiö käytti Kreikan kohdalla pelkästään n. 50 miljoonaa euroa poliitikkojen lahjontaan vuosien 2005-2015 välisenä aikana.

Komisaari Avramopolous kiistää kaikki syytteet

EU komisaari Avramopolous taas kiistää kaikki häneen kohdistuneet syytteet ja väittää niiden olevan osa häntä vastaan juoniteltua salajuonittelua.


Lääkäreitä lahjotaan myös Suomessa koko ajan lääkeyhtiöiden toimesta

Tämä lääkäreiden lahjontaa tapahtuu myös Suomessa koko ajan ja siihen ei Suomessakaan puutu mikään viranomainen. 

Suomessa keskimäärin jokainen lääkäri saa n. 10 000 euron lahjukset vuosittain eri lääkeyhtiöiltä. Vaikka asia on vielä niin, että nämä lääkärit ovat vielä usein vain yhden tietyn lääkeyhtiön palveluksessa ja tämä valikointi tehdään heidän uransa alusssa tai jo ihan opiskeluaikoina. 

Syy miksi lääkäreitä lahjotaan maailmanlaajuisesti johtuu siitä, että koska myös näiden lääkeyhtiöiden välinen kilpailu on kovaa, niin näiden monikansallisten lääkeyhtiöiden toiminta haluaa varmistaa myynnin lääkäreiden rahallisen lahjonnan keinoin.  

Novartiksen kilpailijayhtiö teki tutkintapyynnön kilpailijastaan vuonna 2010

Lääkeyhtiö Novartiksen kilpailijana Suomessa toimiva Paranova oy teki Novartiksesta tutkntapyynnön vuonna 2010, kun se pyysi kilpailija- ja kuluttajavirastoa (KKV) selvittämään että syyllistyykö Novartis Finland Suomessa Euroopan unionin sopimukseen perustuvaa kilpailunrajoituslakia, jolloin se käyttäisi laittomasti hyväkseen saavutettua markkina-asemaa.

Tutkintapyyntö koski vielä pelkästään psykoosilääke leponexia, josta markkinaosuus oli Novartiksella tuohon aikaan peräti 80 prosenttia. Paranova taas myy muita Leponexin rinnakkaislääkkeitä.

KKV totesi lopulta Leponex lääkkeen markkinoinnin turhaksi, koska pakkausseloste sisältää tiedot kyseisen lääkkeen hengenvaarallisista vaikutuksista.

Mutta kuitenkin Novartiksen toimia KKV luonnehti vain kyseenalaisiksi eikä se katsonut yhtiön rikkovan kilpailunrajoituslakia.




Lähde: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/laakejatti-epailtyna-tuhansien-laakareiden-lahjonnasta---kytkoksia-eu-komissaariin--tutkittu-myos-suomessa/s8FkW2eS?ref=facebook:3c6c