http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Salattu totuus eläkerahastoista


Yksityisissä eläkerahastoissa makaa tällä hetkellä veroparatiiseissa jo yli 200 miljardia euroa ja potti sen kuin kasvaa. Mutta jos luulit, että tämä eläkerahastojen veroparatiisivarat olisivat eläkkeensaajien käytettävissä niin silloin olet väärässä.

Eli siis näitä eläkerahastojen satojen miljardien tuottoja ei käytetä eläkeläisten elvytyksen hyväksi ja syy on seuraava. Koska nämä yksityiset eläkerahastot ovat nimenomaan kuin yksityinen suuryritys, jolla on vain keskitetty hallitus sekä osakkeenomistajat. 

Suomessa näiden suurten eläkeyhtiöiden kuten Ilmarisen suurimpia osakkeenomistajia ovat mm. eräät Suomen rikkaimmat rahasuvut. Joten jos tällaiset rikkaat öykkärit ovat onnistuneet kaappaamaan eläkerahastot itselleen, niin ne varmaankin tuottavat hyvin omistajilleen.

Mutta tämä yksityisten eläkerahastojen huijaus piilee siinä, että jos nyt vaikka esimerkiksi joku Pertti Perusduunari tekee 37 vuotisen työuran ja heikolta terveydeltään kuolee juuri ennen eläkeikää. Niin silti tuo hänen yksityiselle eläkerahastolleen säästämä eläkepotti menee suoraan näiden yksiyisen eläkerahaston osakkeenomistajien veroparatiisipottiin, joka laitetaan sitten kasvamaan lisää korkoa tuonne veroparatiiseihin.

Eli tämä yli 200 miljardin euron potti on näiden yksityisten eläkerahastojen ryöstämiä eläkevaroja jotka ovat tulleet mm. näiltä duunareilta, jotka eivät juuri näitä eläkepäiviä koskaan nähneet.

Kaikki tämä epäkohta ja vääryys perustuu tuolle, että palkansaajia ollaan onnistuttu näiden yksityisomisteisten eläkerahastojen toimesta kusettamaan taitavasti vuodesta toiseen. 

Mutta sen sijaan eläkerahasto voisi olla vaikka sellainen, että jos eläkkeensaaja kuolee ennenaikaisesti, niin silloin eläkevarat siirtyvät hänen perillisilleen. Mutta tällöin taas nämä eläkerahastojen rikkaiden sukujen parasiitit eivät pääsisi putsaamaan tuhkatkin näiden ennen eläkeikää kuolleiden duunarien pesästä.

Esimerkiksi yksityisen TEOSTO ry:n musiikintekijöiden tekijänoikeusjärjestelmän suoja-aika on edelleen 75 v. Joka siis tarkoittaa sitä, että Sibeliuksenkin perikunta rahastaa kuolleen säveltäjän teoksilla aina tuon 75 vuotta, jonka jälkeen säveltäjän teosten suoja-aika päättyy ja niistä tulee sen jälken ns. vapaata riistaa.

Tuollaistakin mallia voitaisiin soveltaa eläkkeissä siinä mielessä, että eläkkeisiin kertyvä potti voitaisiin jakaa eläkkeen saajan perillisille. Jolloin se ei taas jäisi näille muutamille rikkaille rahasuvuille, joilla jo muutenkin on aivan tarpeeksi hilloa Sveitsin tilit täynnä.

Ainoa kannattava eläkejärjestelmä olisi se, että tämä eläkkeen saaja säästäisi itse ns. tyynyn alle ne rahat joita aikoisi sitten eläkeläisenä käyttää. Sillä jos duunari on niin hölmö että hän luottaa näihin yksityisiin eläkerahastoihin kuten näihiin yksityisomisteisiin pankkeihin. Niin silloin hän antaa vetävän itseään nenästä pahemman kerran.

Yksityiset eläkerahastot kasvavat tälläkin hetkellä n. 22 000 euroa minuutissa ja miltei kaikki se on näiden kuolleiden eläkeläisten eläkepottien ryöväystä näille yksityisille eläkerahastoille. Koska nämä eläkerahastot käytännössä imuroivat nuo eläkevarat näiden eläkerahastojen omistavien rikkaiden rahasukujen haltuun.

Jos taas näiden yksityisten eläkerahastojen miljardivarat huomioitaisiin näiden Suomen eläkkeensaajien eläkkeissä, niin se taas lisäisi heidän ostovoimaansa huomattavasti. Mutta koska nämä rikkaat rahasuvut pyrkivät säilyttämään tuon taloudellisen yliasemansa keinoja kaihtamatta, niin siksi nämä heidän omistamansa yksityiset eläkerahastot ovat sen vallansäilyttämisen perusedellytys.

Teemu Vehkala


Lähteet: https://blogit.iltalehti.fi/josa-jantti/2017/02/06/riipaiseva-ammattilaisen-totuus-tyoelakeyhtioista-ja-elakerahastoista-osa-1/

https://www.uusimaa.fi/artikkeli/323899-elakerahastojen-miljardituottoja-ei-kayteta-elakelaisten-ja-elvytyksen-hyvaksi  

https://www.senioriliike.fi/?x118281=319462 

https://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4kerahasto