http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

maanantai 23. lokakuuta 2023

San Franciscossa sijaitseva Nob Hill surullinen esimerkki siitä miten sikavuokrat tappoivat paikalliset pienyrittäjät

San Franciscossa on alue joka tunnetaan nimellä Nob Hill. Se tunnetaan mm. useista luksushotelleistaan ja kartanoistaan.

Mutta koska alue on ns. ökyalue, niin samalla alueen vuokrataso on pienyrittäjille niin kova, että enää harva pienyrittäjän yritys ei pärjää siellä enää.

Joten näky Nob Hillissä on tämä, että lukuisia pieniä liikekiinteistöjä on sulkenut ovensa, koska yrittäjät eivät selvinneet alueen sikavuokrista.

Tämä juuri on esimerkki siitä miten kapitalistinen järjestelmä ei ole oikeudenmukainen, koska siinä vain rikkaat pyörittävät järjestelmää ja käärivät voitot omiin taskuihinsa. Ei näiden sikavuokrien pyytäjiä voisi enää millään kiinnostaa, että kannattaako heidän vuokraamien liikekiinteistöjen vuokraajien liiketoiminta.


Yhdysvallat muutenkin tunnetaan todella heikon sosiaaliturvan maana, jossa ei sosiaaliturvaa juuri ole ollenkaan. Sen takia siellä köyhimmät asuvat kadulla tai kaupunkien viemäreissä.

USA:ssa asuu mm. pelkästään 1,5 miljoonaa koditonta lasta.


Tilannetta pahentaa entisestään USA:n opioidikriisi, vaikka tämä on samalla huumeteollisuudelle opioidikaupan kattavuuden nousua. Se myös työllistää CIA:n organisoimia huumekauppiaita Yhdysvalloissa.