http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

FBI soluttautunut Burning Man festivaaleilleFBI:n peiteagentit ehkäisemässä terrorismia Burning Man festivaaleilla. Näin uutisoi Daily News -julkaisu, jonka mukaan FBI on soluttautunut agenttejaan tämän vuoden Burning Man -festivaaleille.

Burning Man on viikon mittainen festivaali, joka pidetään Yhdysvalloissa Nevadan Black Rockin aavikollaelo-syyskuun vaihteessa. Festivaali huipentuu päätöspäivän iltana, jolloin poltetaan puinen nukke, jonka korkeus on nykyisin yli 10 metriä. Festivaali syntyi vuonna 1986, jolloin San Franciscossa järjestettiin kevätpäivänseisaukseen liittyvät juhlat.
Vuonna 1990 festivaali siirtyi Nevadan autiomaahan. Polttamistapahtuma juontaa juurensa kelttiläisestä perinteestä. 


FBI tarkkaillut festivaalia jo aikaisemminkin

FBI on kertonut tarkkailleensa Burning Man -festivaaleja jo vuodesta 2010 alkaen ja joutui myöntämään tämän vuonna 2012, kun tietoa pyytäneet tahot vetosivat Yhdysvaltojen tiedonvapauslakiin (Freedom of Information Act).

Missä vaiheessa biletyksestä on tullut Yhdysvalloissa laitonta toimintaa, jossa FBI:llä on aikeita epäillä sinua mahdollisesta terrorismista ? 


Burning Man festivaalien ilmapiiri kun on hieman erilainen kuin näillä perinteisillä rock-festivaaleilla. 

Siellä kun on enemmän tätä nykyistä USA:n ns. hippi meininkiä ja porukka joraa keskellä aavikkoa, joten sellainen aktiviteetti on herättänyt aina FBI:n kiinnostuksen. 

Koska USA:n hallinnon tiedusteluorganisaatioita kiinnostaa tietää, että minkälaisia sosiaalisia verkostoita siellä syntyy. Mutta heti jos vähänkään älykkäämmät ihmiset tapaavat siellä, niin se luokitellaan FBI:n toimesta mahdolliseksi terrorismiksi.