http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

tiistai 29. syyskuuta 2015

Ernest Hemingwayn salattu kohtaloKirjailijana parhaiten tunnettu yhdysvaltalainen Ernest Hemingway (1899-1961) oli kova käyttämään alkoholia. Aamun hän aloitti tequilalla ja vodkalla ja lopetti sen whiskyllä ja punaviinillä, mutta alkoholi ei tappanut häntä. Sen teki kuula hänen metsästyskivääristään. 

Kaikki mitä hän oli saavuttanut - kuuluisuuden, kirjat, rahat, rakkauden - ei tuntunut loppupeleissä merkitsevän mitään. Miksi ? Kuvassa FBI:n pitkäaikainen johtaja Edgar J. Hoover

Hemingwayn avoin kritiikki FBI:tä ja Hooveria kohtaan johti lopulta siihen, että Hoover myöhemmin keskeytti hänen tilapäisen toimintansa amerikkalaisessa tiedustelupalvelussa ja kun Hoover sai kuulla että Hemingway aikoi kirjoittaa kirjan FBI:stä, oli se hänelle liikaa. 

Hemingway joutui tuon seurauksena tiukkaan valvontaan ja alkoi tuntensa itsensä vainotuksi. Hänet sitten lopulta ylipuhuttiin hakemaan apua psykiatrilta, joka selvittäisi mikä aiheutti vainontunteet.


Hemingway vietiin sitten psykiatriseen sairaalaan ja hänelle annettiin välittömästi 20 sähköshokkia. Pian tämän jälkeen kirjailija teki itsemurhan, mutta ennen sitä hän kirjoitti kustantajalleen: 

"Nämä shokkitohtorit eivät tunne kirjailijoita. Heidät pitäisi saada luovan kirjallisuuden kursseille, jotta he ymmärtäisivät kirjailijoita. Mikä tarkoitus oli tuhota pääni ja pyyhkiä pois muistini, minun pääomani, ja näin eliminoida toimintani? Se oli loistava kuuri, mutta menetimme potilaan. Kirjailijan on keksittävä tarinoita... mutta hän löytää niitä vain siitä mitä hän tietää". 

Yksi maailman suurimmista kirjailijoista, jolla Nobelkomitean mukaan "rohkeus oli keskeisenä teemana kirjoissaan", ajettiin itsemurhaan sähköshokkisarjan jälkeen Mayoklinikalla USA:n Minnesotassa. Ensin hän menetti muistinsa, ilman muistia hän ei voinut enää kirjoittaa ja ilman kirjoittamista ei hän katsonut elämällään olevan enää mitään merkitystä. Salainen FBI-dokumentti, joka osoitti että Hemingway aikoi kirjoittaa kirjan jossa hän paljastaisi FBI-agenttien nimiä, oli saatu julkisuuslain avulla ulos.


HistoriaaUSA:ssa ja Euroopassa viettämänsä kiertolaiselämän jälkeen asettui Hemingway asumaan Kuubaan, jossa häntä arvostettiin suuresti ja hän sai runsaasti ystäviä. Jonkin ajan kuluttua hän sai ehdotuksen käynnistää amerikkalaisen tiedustelutoiminnan, tarkoituksella poistaa maasta espanjalaiset fasistit, jotka olivat asettuneet saarelle. Koska Hemingway oli taistellut Espanjan kansan oikeuksien ja vapauden puolesta, hän myöntyi tähän. Amerikan lähetystyön kautta hän sai yhteyden suurlähettiläs Bradeniin, jolle hän sittemmin toimitti raporttinsa. Braden oli kuulemma hyvin tyytyväinen niihin ja heistä tuli hyvät ystävät. 

Lopullinen totuus siitä miksi Hemingway haluttiin pois tieltä ja ajettiin itsemurhaan, tulee ehkä jäämään olettamusten asteelle, mutta edellä kerrotun FBI-dokumentin sisältö lienee kuitenkin tapahtumien todennäköisin syy. Ernest Hemingway joutui sen vuoksi, FBI:n johdossa vuodesta 1924 toimineen Edgar Hooverin epäsuosioon. Dokumentti kun osoitti Hemingwayn päässeen Hooverin natsisympatioiden jäljille, ja näin tehnyt hänestä hankalan henkilön. Hemingwayn suunnitelmista ja mahdollisista paljastuksista kauhistuneena lisäsi FBI hänen muutoinkin ankaraa valtontaansa.
Lisää harmia sai FBI, kun venäläinen valtuuskunta Anastas Mikoyanin johdolla vieraili Ernest Hemingwayn kodissa Kuubassa keväällä 1960, tai kun Fidel Castro voitti "The Hemingway Trophy" palkinnon Hemingwayn suuressa kalastuskilpailussa Kuubassa. Eräs harminsyy saattoi myös olla se, kun Hemmingway tunnisti muutaman FBI-agentin jotka varjostivat häntä eräässä Kuuban baarissa ja sai tanssiorkesterin laulamaan "Happy Birthday" heille - englanniksi, tai kun Hemingway esitteli yhden baarissa istuvista agenteista ystävilleen "Amerikan Gestapon jäsenenä". Hoover oli FBI:n legendaarinen johtaja, joka teki itsestään kansallissankarin pidättämällä erään tunnetun gansgterin. Ulospäin kaikki näytti siistiltä, mutta pinnan alla kuohui. CIA joka tänään on organisaatio, joka estää soluttautumisen ja vakoilun, ei vielä tuolloin ollut olemassa. Hooverilla ja FBI:llä oli tämä tehtävä. Ristiriidan muodosti vain se, että Hooverilla oli hyvin läheiset suhteet "ystäviinsä" Saksan natsipuolueessa. Hänellä oli jopa signeerattu valokuva natsijohtajasta univormussa toimistonsa seinällä. Hooverilla oli myös erittäin läheiset kontaktit Interpoliin, jota natsit tuolloin johtivat. Monet henkilöt Interpolin johdossa tuomittiin tai paljastettiin natsirikollisiksi - kauan sodan loppumisen jälkeen.Myöhemmin kirjat, lehdet ja dokumentit ovat osoittaneet, että Hoover keräsi materiaalia kiristystarkoituksiin turvatakseen asemaansa. Hoover oli myös läheisesti mukana psykiatrian edesottamuksessa, niin kutsutussa "mielenvaltonta-projektissa".Hoover pyrki saamaan yhä enemmän valtaa, mutta Hemingwayn avoin kritiikki häntä kohtaan sai hänet todennäköisesti pelkäämään. 

Huippu saavutettiin ilmeisesti silloin, kun Hemingway esitteli FBI-agentin "Mr. ladyn" ystävilleen "Amerikan Gestapon jäsenenä".FBI oli nyt vakavasti huolissaan Hemingwayn sekaantumisesta heidän hämäräpuuhiin ja aikoi nyt ryhtyä kunnollisiin vastatoimiin, mikä sittemmin johti Hemmingwayn itsemurhaan.


On sanottu, että "julkkisalue" Beverly Hills Losa Angelesissa, on jo kauan ollut psykiatri- ja psykologitihein alue maailmassa. Psykiatrit ja psykologit tuntuvat kerääntyneet tänne kuin kärpäset sokeripalan ympärille. Täällä on ollut rahaa ja terapian tarvetta. Täällä on taiteellista kykyä ja luomisvoimaa jota voi analysoida ja hoitaa. 1930-luvulla valtasivat psykiatrit ja psykologit Hollywoodin ja määrittelivät uudelleen luovuuden eräänlaiseksi neuroosiksi. Kaikki luovat taiteilijat, kirjailijat ja aristit tarvitsivat siten terapiaa ja käsittelyä ja niin vakiintui psyykeihmisten asema Hollywoodissa.

Lähde: Sven-Olof Jakobsson - "Mielen Vaarat - SALAINEN ASIAKIRJA NRO 5" (2015) ISBN-978-952-93-4545-8 s. 100-102
Kirjan esittelyteksti: Jos historiamme lahjakkaimpia neroja, kuten Einstein, Beethoven, Bell, Ford, Churchill, da Vinci, Disney ja monia muita olisi testattu, olisivat he kaikki saaneet ADHD-diagnoosin ja amfetamiinia. Missä ovat uudet nerot ja kansan johtajat tänään ? Ovatko lahjakkaimmat ja luovimmat lapsemme huumattu ?YK:n lastenoikeuksien komitea on huolissaan masennuksen ja itsemurhien korkeasta tasosta suomalaisten nuorten keskuudessa. Samoin pitää komitea kouluampumisia pahana merkkinä ja ihmettelee, miksi voimakkaiden psykostimulanttien määräämistä lapsille ADHD-diagnooseissa ei ole Suomessa vähennetty?
Nämä läälleet kun ovat voimakkaasti riippuvuutta aiheuttavia ja niiden käyttö sekä värintäyttö saattavat olla uhka tuleville sukupolville ja yhteiskunnalle.
Se, että lapsille annetaan lääkkeitä, kun he tarvitsevat oikeaa apua, on lasten pettämistä.