http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

lauantai 8. elokuuta 2015

Suomen salattu historia - Suomi oli kuningaskunta



Sammy Nymanin blogista löytyy tämä seuraava teksti, jossa kerrotaan suomen salatusta historiasta.

Teksti: Sammy Nyman 
lähde: US-blogi

Saatteeksi

Kirjoitin ensin artikkelin prinssi Rurikista syystä että itseäni alkoi suuresti ärsyttämään median viime aikoina menestyksekkäästi kylvämä russofobia. Halusin lieventää ihmisten pelkoja tuomalla esiin ajatuksen että suomalaiset mahdollisesti perustivat Venäjän. Siitä lähdin laajentamaan artikkelia kattamaan myös Suomen salatun historian, tosin rajusti tiivistettynä. Halusin näin samalla myös vahvistaa suomalaisten identiteettiä ja "hyvää kansalliskiihkoa".

Suuri ja mahtava Suomen kuningaskunta

Skandinaavian ja pohjoisen Euroopan historiaa ovat tuhannen vuoden ajan perinteisesti dominoineet viikingit lännessä ja maailman suurimmaksi valtioksi levinneet venäläiset idässä, mutta näiden välissä olivat suomalaiset. Suomi ei koskaan kehittynyt kuningaskunnaksi ja koska voittajat kirjoittavat historian, suomalaisista harvoin puhutaan viikinkien ja venäläisten historian yhteydessä. Vaan meilläpä onkin hieman toisenlaista tietoa mm. joidenkin säilyneiden tekstien, arkeologian ja DNA-tutkimuksen ansiosta. Suomi oli kuningaskunta. Tästä pian lisää mutta käykäämme ensin Saksassa, tai oikeastaan Roomassa.

Saksalainen teksti 600-luvulta paljastaa erikoisen seikan: 400-luvulla Rooman keisari hallitsi Suomea. "Caesare weold Graecum, ond Caelic Finnum" eli Keisari hallitsi Kreikkaa ja Kalevan/Karjalan suomalaisia. Perinteisesti Skandinaavian ja Suomen on kuitenkin katsottu olleen aluetta jonne Rooman imperiumin vaikutus ei koskaan ulottunut.

Ennen viikinkien kulta-aikaa Suomi oli verrattain varsin vahva ja itsenäinen kansakunta. Suomalaiset olivat taitavia seppiä, täällä valmistettiin laadukkaita varusteita sotureille ja upeita koruja jalokivistä.  Suomalaiset kävivä kauppaa Baltian maissa ja keski-Euroopassa. Suomalaiset asuttivat noin neljä kertaa nykyisen kokoista aluetta, todellista Suur-Suomea.

Kukaan ei ole osannut antaa hyvää syytä siihen, miksi viikingit eivät ryöstelleet ja vallanneet Suomea joka oli niin suuri ja niin lähellä. Kuitenkin samaan aikaan viikinkien aallot pyyhkivät koko muun Euroopan ylitse. Tämän pitäisi jo alkaa soittaa kelloja. Joko suomalaiset olivat ylivertaisia sotureita joita viikingit eivät halunneet haastaa tai sitten suomalaiset olivat käytännössä samaa väkeä. Pohjolan saagat ja näihin päiviin säilyneet saksalaiset asiakirjat paljastavat että ainakin 600-luvulla ja vielä vuonna 1190 pidettiin Suomea yhtenä pohjoisen kuningaskunnista. Suomalaiset eivät siis olleet takapajuinen "barbaarikansa".

Viikinkisaagojen mukaan 1000-luvun lopulla Suomi oli jonkinlainen keskuspaikka kaikelle pohjolalle, paikka jossa Norjan ja Tanskan kuningaskuntien perustamisesta päätettiin. Saagat kertovat myös että myöhemmin Suomesta lähti monia miehiä ja naisia hallitsemaan Norjaa, Tanskaa ja erityisesti Ruotsia. Kuninkaita ja kuningattaria.

Paras lähde suomalaisiin kuninkaisiin liittyen ovat Islantilaiset saagat 1100-1300-luvuilta. Suomalaiset kuninkaat mainitaan niissä 30 kertaa. Jostain syystä heitä on päätynyt jopa jumalista kertovaan mytologiaan. Esimerkkinä Suomen kuningas Fornjotrin pojat Hler, Loge ja Kare jotka esitetään mytologiassa jumalaisina hahmoina.  Hler perustaa Tanskan kuningaskunnan ja muuttuu Aegiriksi, merten kuninkaaksi. Loge puolestaan perustaa Norjan kuningaskunnan ja muuttuu tulen jumalaksi.
 

Suomen asema pohjolan keskuksena ja viikinkien alkukotina sai lopulta väistyä mutta suomalaisesta kuninkaasta on maininta vielä vuodelta 1154, kun sisiliassa asuva Al Idrisi kirjoittaa suomen kuninkaiden tallettamista varoista. Suomen kuninkaat siis tunnettiin vielä siihen aikaan Sisiliassa asti.

Suomi päätyi Ruotsin vallan alle vuonna 1249(-1250) eikä 1155 kuten on väitetty. Siitä alkoi Suomen historian törkeä vääristely, voittajat todella kirjoittavat historian. Pian kukaan ei muistanut että Suomi oli kerran suuri ja mahtava kuningaskunta. Sen sijaan Ruotsin vaikutuksen alla opetettiin että ennen Ruotsalaisten saapumista paikalliset olivat lukutaidottomia ja yksinkertaisia barbaareita.

Suomalainen prinssi Rurik

Rurik eli arviolta vuosina 830-879. Tarun mukaan hän otti haltuunsa Staraja Ladogan alueet itämeren alueen suomalaisilta ja perusti Novgorodin. Prinssi Rurikia on yleisesti pidetty varjagina eli viikinkinä mutta nyt on saatu sellaista tietoa että hän olisikin ollut suomalainen. Siis suomalainen viikinki.


Prinssi Rurik, eli suomalainen viikinkiprinssi. 

Familytree DNA -projektissa on hanke, jossa Rurikin historiallisuutta pyritään lähestymään nykyisten ruhtinassukujen geenilinjoihin perustuen. Tulokset viittaavat siihen, että Rurik-suku ja väitetty viikinkien invaasio olisikin ollut karjalais-vepsäläisten maahantuloa. Suurin osa Venäjällä sijaitsevan Novgorodin alueen ihmisistä on siis DNA tutkimusten perusteella geneettisesti Suomalaisia. Tiedättekö mistä tämä johtuu? Suomalainen Prinssi Rurik, Rurik Dynastian luoja perusti 860-luvulla Novgorodin asuinalueen. Tosin tästäkin kiistellään, sanotaan että skandinaavit perustivat Novgorodin 900-luvulla.  Rurik Dynastia kuitenkin hallitsi Venäjää noin 600 vuotta.

 Ainoa hänestä kertova lähde on Nestorin kronikka 1100-luvulta. Se väittää että suomalais-ugrilaiset ja slaavilaiset heimot nimeltä tšuudit, sloveenit, krivitšit, vepsäläiset ja merjalaiset kieltäytyivät maksamasta veroa, karkottivat varjagit ja alkoivat hallita itseään. Heimot ajautuivat kuitenkin sotimaan toisiaan vastaan ja päättivät kutsua Rurikin veljineen pitämään järjestystä.

Toisin sanoen tsaarit olivat ugreja aina 1600 -luvulle asti ja maahan kutsutut viikingit koostuivat useista ryhmistä; germaaneista, slaaveista ja ugreista (karjalaisista ja virolaisista). On huomattava, että Ruotsi oli saamelaisten ja suomalaisten asuttama Skånea lukuunottamatta ja tsaarisuvun haploryhmät viittaavat Birkan pohjoispuolelle (suomalaisalueelle) sekä Aunuksenkarjalaan. Ruotsi ja "ruotsalaiset" muotoutuivat vasta, kun tanskalaiset järjestäytyivät alueelle n. 1200 -luvulle tultaessa.

Rurikin DNA:n haploryhmä N1c1 kuuluu Suomalaisilla yleisimmin tavattuun N- haploryhmään. Noin 65% suomalaisista miehistä kuuluu tähän ryhmään. Tarkemmin suomalaismiehet kuuluvat N-haploryhmästä mutaation kautta syntyneeseen alaryhmään ryhmään N1, sen sisällä valtaosa miehistä alaryhmään N1c1. Suurin osa Novgorodin alueen asukkaista ovat geneettisesti Suomalaisia. 

Arkeologisissa kaivauksissa on lisäksi selvinnyt, että suurin osa vanhimmista löytyneistä esineistä Novgorodin alueelta on noin 850-luvulta löytyneitä Suomalais-Ugrilaisia esineitä. Jos olette koskaan miettinyt, että kuka on nykyisen Venäjän perustanut, niin vastaus voisi olla Suomalainen Prinssi Rurik vuonna 862. Venäjän Monarkia myöskin lasketaan alkaneeksi vuodesta 862. Tätä historiaa Venäjälläkin opetettiin vielä 1700-luvulla varsin avoimesti, mutta syystä tai toisesta asiasta ollaan oltu kovin hiljaa tämän jälkeen.

Myöhemmin Venäjää hallinneet Romanovit ovat myöskin Suomalaisen Prinssi Rurikin Dynastian perillisiä. Muistetaan myöskin se, että Pietaria perustettaessa, suurin osa Pietarin alueella asuvista ihmisistä oli Suomalaisia. Ja vielä lopuksi, että muistetaan sulkea ne korvat aina silloin, kun ruotsalainen alkaa opettamaan Suomalaiselle historiaa.

Lähteet: http://sammynyman.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/162149-suomalainen-prinssi-rurik