http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

maanantai 18. marraskuuta 2019

Työehtospimuksien raipanisku kohdistuu seuraavaksi lomarahoihin


Teksti: Teemu Vehkala

Yksityisen puolen työehtosopimuksista on käynnissä parhaillaan salaiset neuvottelut, joista vuodettiin julkisuuteen tietoja.

Lomarahoja aiotaan puolittaa 50 % 

Palkatonta työtä halutaan lisätä sekä lakko-oikeutta rajoittaa.

Mutta myös sairausajan palkkaa halutaan laskea.



Totuushan on, että orjuudella ja palkkaorjuudella ei ole hirveästi eroja.

Orjilla oli vielä aiemmin toki huonot olosuhteet, kuten huonot työvaatteet, mutta heidän kohdalla orjan omistajan tuli kuitenkin turvata orjalle asunto ja ruokkia heidät. 

Kun taas palkkaorja joutuu itse hankkimaan itselleen asunnon ja huolehtimaan vaate, ruoka, auto kuluistaan.

Sekä orjuudessa, että palkkaorjuudessa on kuitenkin yksi suuri ongelma ? 

Että kumpikin perustuu taloudelliseen hyväksikäyttöön, koska kummassakin järjestelmässä näitä orjia sekä palkkaorjia käytetään jonkun toisen taloudellisen voitontavoittelun välineenä.



Esimerkiksi tämä kilpailukykysopimuksen tuottamat palkattomat kiky-tunnit ovat hyödyttäneet vain näitä rikkaita teollisuusomistajia, jotka ovat kirjaimellisesti ryöstäneet nuo rahat työläisten taskuista omiin taskuihinsa.

Kun Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn puolusteli juuri vastikään tätä kirottua kiky-sopimusta, kuinka sillä oli kuulemma merkittävä rooli työllisyyden elpymisessä.




Nyt täytyy muistaa, että Suomen Pankki on korviaan myöten veloissa Euroopan keskuspankille jo 106 miljardia euroa ja uusia euroja saadaan tänne vain ottamalla lisää valtionlainaa, joiden korkoja Suomen veronmaksajat todellisuudessa maksavat.

Joten mitä enemmän voidaan köyhdyttää suomalaisia veronmaksajia, niin eteenkin valtionyhtiöissä tämä tuottaa enemmän plusmerkkistä tulosta palkkakustannuksissa, mutta nämä virkamiesöykkärit eivät ymmärrä, että leikkaamalla ostovoimaa, se kääntyy myös teollisuutta vastaan, koska palkkojen heikentyminen ja hintojen jatkuva nousu heikentää suuresti ostovoimaa.



Suomen pääministeri Antti Rinne oli nyt keplotellut itselleen 2470 euron palkankorotuksen kuussa, joka tekee vuodessa jo keskituloisen työntekijän vuosipalkan 29 640 euron verran.

Mihin hän tuollaisia summia oikein tarvitsee ? Aikooko hän syödä joka ilta lähipiirinsä kanssa viiden tähden ravintolassa... Siihen kun hyvin riittäisi tuollainen palkankorotus.

Hyvin omituista on vielä sekin, että Rinne vaihtoi aikanaan ay-johtajan 16 000 €/kk palkan SDP:n puoluejohtajan 8000 euron kuukausipalkkaan ? 

Että hänelle taidettiin jo silloin sanoa, että jos lähdet demariuralle, niin tiesi päässä odottaisi tällainen suojatyöpaikka Euroopan keskuspankissa, jota ennen vielä olisit pääministerinä yksi tai kaksi hallituskautta.

Tällä tavalla nuo poliittiset palkkiovirat menevät valitettavasti, ettei niillä juuri demokraattisen päätöksenteon kanssa ole mitään tekemistä. 

Sillä nämä korruptoituneet ministerit ovat valmiita vaikka tuhoamaan Suomen kaikki elinedut, jotta he vain saisivat varmistettua itselleen nuo miljoonapalkkaiset poliittiset palkkiovirat.


Eläkkeitä tullaan myös leikkaamaan

Mutta koska tunnetusti ahneelle ei riitä mikään, niin tästä syystä myös eläkkeitä tullaan kohta leikkaamaan lisää.

Kun samaan aikaan nuo yksityiset rikkaiden rahasukujen hallinnoimat eläkerahastot lihovat veroparatiiseissa ja käsittävät jo yli 220 miljardin euron potin, joka nyt valitettavasti ei ole kenenkään suomalaisen eläkkeensaajan ulottuvilla.


Lähde: Satakunnankansa

IS