http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

sunnuntai 24. huhtikuuta 2022


Oligarkki Ihor Kolomoiskyi
Hän on Ukrainan viihdenäyttelijä-presidentti Volodymyr Zelenskyn politiikkaan synnyttäjä/rahoittaja eli taustaisä.
Israeliin paennut oligarki Kolomoisky on yksi pahimpia ja väkivaltaisimpia oligarkeja entisen Neuvostoliiton alueella. Hän varasti erittäin väkivaltaisesti suuromaisuuden Ukrainassa ja pesi varastetut rahansa USA:ssa.

Kolomoisky ei muiden itäisten oligarkien tavoin työntänyt varastettuja rahojaan New Yorkiin ja Miamiin vaan Ohion osavaltion talousvaikeuksissa olevaan Clevelandiin, koska hän arvasi/tiesi, että Cleveland ei kiinnitä huomiota USA:n ulkopuolelta tulevien valtavien laittomien rahamassojen määränpäänä.

Kuvassa Clevelandissa sijaitseva First National Bank rakennus, jonka omistaa Kolomoiskyi.

Näin kävikin! Korruptio- ja rahanpesututkijat etsivät laittomia rahanpesuvoittoja Manhattanilla ja Malibussa… ja jättivät huomiotta Clevelandin olettaen, että maapalloa hyväksikäyttävät oligarkit eivät vaivautuisi USA:n keskilännen taantuvaan kaupunkiin.
Vaan nyt tutkijat ja viranomaiset tietävät, että yksi pahamaineisimmista entisen Neuvostoliiton alueen oligarkeista työnsi laitonta rikollista rahaa miljardi kaupalla Clevelandiin ja useisiin muihin Amerikan keskilännen pikkukaupunkeihin. Eli rikollisoligarki Kolomoiski pesi ukrainalaisilta varastettua rahaa työntämällä sitä amerikkalaisiin köyhtyviin pikkukaupunkeihin muka sijoittamalla niiden teollisuuteen.

Ja näin Ukrainan kansalainen nimeltä Ihor Kolomoisky, päätyi yhdeksi Keski-Länsi-Amerikan suurimmista kiinteistönomistajista.

Neuvosto-Ukrainassa vuonna 1963 syntynyt Kolomoisky ryösti 1990-luvun alussa juuri itsenäistyneessä Ukrainassa rikkautensa pakottamalla raa’alla väkivallalla myymään itselleen aiemmin valtion omistamia yrityksiä, kuten terästehtaita, kaasukenttiä polkumyyntihinnoilla.



Kolomoisky takavarikoi väkivalloin valtavia omaisuuksia ympäri Ukrainaa ja maksoi paikalliset tuomarit ja viranomaiset hiljaisiksi. Kolomoisky osoitti äärimmäistä häikäilemättömyyttä, mikä sai jopa muut rikolliset oligarkit pelkäämään Kolomoiskia.
Eräässä tapauksessa, kuten Forbes raportoi, Kolomoiski organisoi satoja palkattuja ”riitamiehiä”, jotka olivat aseistautuneet pesäpallomailoilla, rautatangoilla, kaasu- ja kumiluotiaseilla, moottorisahoilla… valtaamaan terästehtaan Kolomoiskille.



Kolomoisky pelotteli erilaisia tahoja; mm. täyttämällä venäläisen öljy-yhtiön aulan ruumisarkuilla. Kolomoiski rakensi toimistoonsa Bond-elokuvista tutun hai-altaan, missä rikollisoligarki Kolomoiski näytti ”asiakkailleen” kuinka hait repivät altaaseen heitettyjä ruhoja. Näin Kolomoiskilla oli tapana alustaa asiakkaitaan ”myyntineuvotteluissa”, joiden päämäärä oli ostaa heidän omaisuutta pilkkahinnalla.

Julkisesti rikollisoligarki Kolomoisky pyrki esiintymään elämäniloisena persoonallisuutena. Pullea, usein nauravana nähty Kolomoisky sai lempinimen "Benya" söpö, samannimisen neuvostoaikaisen sarjakuvaleijonan mukaan.

Daria Kalenyuk on yksi Ukrainan johtavista korruption vastustajista, kertoi: Kolomoisky "yrittää luoda kuvan, että hän on ystävällinen isoisä, hauska vanha ukko”.

2010-luvun puoliväliin mennessä Kolomoiski oli jo yksi Ukrainan vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Rikollisoligarkki kasvatti omaisuussalkkuaan hallitakseen yhtä Ukrainan suurimmista pankeista, PrivatBankia, mistä tehtiin Ukrainan rahoitussektorin ”taloudenhoitaja".



Ukrainan vuoden 2014 EuroMaidan-vallankumouksen jälkeen, kun Venäjän joukot tunkeutuivat Ukrainaan, rikollisoligarkki päätti ryhtyä Ukrainan valtiollisuuden/nationalismin kannattajaksi ja Venäjän vastustajaksi. Uutta miliisiä Keski-Ukrainassa rakentaessaan rikollisoligarkki ilmoitti omana näkemyksenään: "Monet ihmiset pitävät Kolomoiskia maan ainoana patrioottina."

Muut taas näkivät, että ”Kolomoiskista tuli sotapäällikkö, joka rakensi oman valtatukikohtansa keskelle Ukrainaa”. Eräs amerikkalainen diplomaatti sanoi myöhemmin: ”Mielestäni Kolomoisky on erittäin vaarallinen! Hän oli yksi ensimmäisistä oligarkeista, joka alkoi käyttäytyä kuin sotapäällikkö.”.

Kun Kiovaan nousi uusi vallankumoushallitus, he kysyivät kuinka Kolomoiskilla oli varaa valtakuntaansa. Ja kun he alkoivat tutkia ”valtion pankin” PrivatBankin tilejä, he tajusivat järkyttyneenä, että miljardeja puuttui. Kassakaapit olivat tyhjiä, eikä kukaan tiennyt minne rahat olivat kadonneet.

Vallankumoushallitus antoi PrivatBankille 5,5 miljardin dollarin pelastuspaketin paikatakseen maan suurimmasta pankista varastettuja rahoja. Ja kun alkoivat tutkia asiaa, niin löysivät ukrainalaisten rahat yllätyksekseen USA:n keskilännen pikkukaupungeista mm. Clevelandista.

Sekä ukrainalaiset tutkijat että amerikkalaiset viranomaiset ovat todenneet, että rikollisoligarki Kolomoisky toteutti monivuotista, monikansallista rahanpesuohjelmaansa, minkä tarkoituksena oli varastaa miljardeja pahaa-aavistamattomilta ukrainalaisilta tallettajilta ja sijoittaa ne taantuvien USA:n keskilännen teollisuuksien kautta ( = rahanpesu) Kolomoiskin hallitsemiin Clevelandin ja Texasin toimistorakennuksiin.

Kolomoiskin sijoitukset USA:n keskilännen pikkukaupunkeihin perusteltiin ”uusilla investoinneilla”, mitä alueet olisivat tarvinneet, mutta mitä todellisuudessa ei koskaan tapahtunut. Nyt ukrainalaiset ja amerikkalaiset siis tietävät, että Kolomoisky ei koskaan ollut kiinnostunut todellisista investoinneista tai voitosta, vaan vain rahansa saamisesta ulos Ukrainasta. Eli varastettujen rahojen pesusta.

Ja vaikka USA tarjoaa rikollisille näiden tarvitsemat rahanpesu- työkalut… nimettömistä shell-yhtiöistä nimettömiin kiinteistöhankintoihin ja rahanpesun vastaisten peruspolitiikkojen puutteeseen… niin Yhdysvallat määräsi Kolomoiskille suoria sanktioita vuoden 2021 alussa ja ilmoitti hänen "osuudestaan ​​merkittävään korruptioon”.


Volodymyr Zelensky, Ukrainan nykyinen presidentti, on pelkkä rikollisen Kolomoiskin sätkynukke, joka on estänyt Kolomoiskin syytteitä Ukrainassa ukrainalaisilta varastettujen varojen osalta.
Peliin kuuluu myös, että juuri nyt narunukke Zelensky ja aikanaan nationalistiksi ryhtynyt Kolomoisky ”näyttävät kasvaneen erilleen”, sillä viime vuosina rikollisoligarkki Kolomoiski on alkanut vaatia uutta kumppanuutta Ukrainan ja Venäjän välille, koska USA on alkanut ahdistaa kyseistä rikollisoligarkia. Kolomoiski julisti, että kun Ukraina ja Venäjä taas lähentyy, niin "NATO saastuttaa housunsa ja ostaa Pamperseja.”. Näin rikollisoligarki Kolomoiski pelaa edestakaisin omaan pussiinsa USA:n maailmanpoliittisilla intresseillä.

Pointti tässä jutussa on, että nimenomaan ukrainalaisia on kusetettu. Heitä on huijattu myymällä Ukraina USA:n maailmanpoliittiseksi pelinappulaksi sotaan ylivoimaista naapurivaltiota Venäjää vastaan. Heitä on ryöstetty loputtomasti ahneiden rikollisoligarkkien toimesta.

Eikä rikollisen oligarkin rahanpesu-projekti USA:n keskilännessäkään ole saanut aikaan kuin tuhoa, kun amerikkalaiset työläiset ovat seuranneet ukrainalaisilta varastettujen rahojen pesua, mistä on jäljelle jäänyt vain tyhjät lupaukset.