http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

maanantai 30. toukokuuta 2016

Microsoftin ja Nokian salaiset sisäpiirikaupatMuutama vuosi sitten Nokia päätti yhtäkkiä myydä Microsoftille koko mobiiliyksikkönsä. Kauppahinta oli 5,44 miljardia euroa.

Tuolloin Nokialla oli pääjohtajanaan amerikkalainen Stephen Elop, joka toimi aiemmin Microsoftilla yritysratkaisuista vastaavan yksikön pääjohtajana.

Palautetaanpa muisto vuoteen 2011, jolloin vasta valittu Nokian pääjohtaja Stephen Elop huusi julkisesti, "etten ole troijan hevonen".

Vaikka Nokian mobiili-yksikön myynti Microsoftille sovittiin Nokian ja Microsoftin johdon kesken sisäpiirikaupoilla.

Tässä ei sitten Microsoftilta Nokialle soluttautuneella Elopilla ollut mitään tekemistä. Eipä tietenkään...

Nokian ent. pääjohtaja Jorma Ollila ja muu Nokian johto aina puheenjohtaja Risto Siilasmaata myöten hyötyivät sisäpiirikaupoista, koska tiesivät kaupat etukäteen.


Suomen insinööriliiton tuore puheenjohtaja Samu Salo vaatii nyt suomen hallintoa vaikeuttamaan teknologia-alan työntekijöiden irtisanomista. 

Kun tähän mennessä eteenkin näiden suuryhtiöiden työntekijät ovat käytännössä vapaata riistaa potkia valtionkonttorin luukuille, jolloin suuryritys ei enää vastaa heidän kustannuksistaan.

Tähän kun vielä lisää sen, että  kuinka Nokia ja Microsoft rohmuavat suomen veronmaksajien taskuista satojen miljoonien eurojen vuosittaiset yritystuet. Niin mihin niitä oikein käytetään... työntekijöiden irtisanomiseen ? 

Nokian ja Microsoftin nykyiset yritysinvestoinnit on opittu Milton Friedmanin ja jenkkikonsulttien opeista, joissa potkut ovat nykyinen investointi, joilla suurten yritysten johto vetää irtisanottujen työntekijöiden potkuilla säästetyt kustannukset omiin liiveihinsä. Joten eipä ihme, että valtion taloudella menee huonommin kuin koskaan. Koska nämä ahneet veroporsaat eivät välitä työntekijöidensä hyvinvoinnista pisaraakaan.

Nokian kaltaisilla suuryrityksillä on ollut it-kuplan jälkeen yksi ongelma ja se on yritysjohdon pohjaton ahneus. 

Sillä siinä vaiheessa kun yritysjohtajien ahneus alkaa hallita suuryrityksen ulkomaankaupankin bisnestrategioita, niin tällainen toiminta lopulta tuhoaa nämä suuryritykset kokonaan.

Sitten kun nämä psykopaateista koostuvat yritysjohtajat kieroilevat yritysjohdon kanssa itselleen lisää miljoonaoptioita, vaikka firman kurssit ovat alhaalla. Niin tässä yrityksen johto syö liikaa omasta kuormasta ja laittaa lopulta sitten työntekijöitään pihalle, jotta voisivat ryöstää heiltä sen verran, että firman tase saadaan taas näyttämään plussalta.

Mutta tämä ei vielä riitä heille... 


Nokiaa ylistettiin 2000-luvun alussa, kun se loi tällä kännykkä myynnillä yhden maailman tunnetuimman puhelin brändin. Mutta lopulta tämä ahne Nokian yritysjohto halusi myydä tuon koko puhelinyksikön sisäpiirikaupoikka Microsoftille, jotta Microsoft voisi ostaa varteenotettavimman kilpailijansa pois markkinoilta.

Paljonkohan piti Nokian johtoa voidella ennen näitä kauppoja, vai vetivätkö yritysjohto sisäpiirikaupoista omat välitysprosenttinsa ? 

Nokian menestys 2000 -luvun alussa perustui alihankkijoihin, koska Salonkin puhelintehtaassa hommat teetettiin vuokratyöntekijöillä. 

Olen kuullut, että tuolloin Nokian Salon tehtailla työskennelleet vuokratyöntekijät kertoivat palkkauksen olleen niin alhainen, verrattina mediaanituloihin. Että tehtaassa olisi pitänyt miltei olla pyöröovet, joista uudet ja vanhat työntekijät olisivat voineet mennä ja tulla. Uudet sisään ja vanhat ulos. 

Mutta sen sijaan suomen media ylpisteli koko tuon 2000-luvun alun vain Nokian yrityksen menestyksellä. Eikä missään vaiheessa kertonut tuota totuutta, että tämä Nokian voitollinen brändi luotiin näiden alipalkattujen tehdasorjien selkänahoista.

Kapitalismi on aina perustunut siihen, että suuret yritykset tekevät voittonsa alipalkattujen ja huonoissa olosuhteissa työskentelevien palkkaorjien avulla.


Itseasiassa jos lapsityövoima olisi suomessa sallittua, niin nämä puhelinbrändeistään tunnetut yrityksetkin siirtyisivät siihen varmasti hyvin pian. Kunhan vain näille pienokaisille saisi jotenkin opetettua ensin puhelimien kokoomista.

Euroopan unionin tulevaisuus näyttää tällä hetkellä todella kurjalta, jos katsoo miten Kreikalla pyyhkii. 

Yksityiset rahalaitokset Euroopan keskuspankkia myöten ovat luomassa EU:n sisälle yhteisen liittovaltion, jonne olisi tarkoitus tulla vielä yhteinen valtionvarainministeriö.

Jos Suomi lähtisi tähän hikipaja-liittovaltioon mukaan, niin se tietäisi paluuta orjayhteiskuntaan. 

Sipilän hallinnon työläisille tyrkyttämä kilpailukykysopimus on jo osa tuota juonta, jossa työväestön nykyiset mediaanitulojakin hipovat työehtospimukset olisi tarkoitus tuhota hajoittamalla ensin ammattiyhdistysliikkeet.

Sitten kun suomen teollisuus saatetaan hikipajojen aikakaudelle, niin keskiluokka tuhoutuu. Koska mediaanituloilla ennen eläneet suomalaiset eivät alennu alentamaan palkkojaan 360 €/kk tasolle.


Tämä kaikki olisi kuitenkin edelleen pelastettavissa vain yhdellä keinolla. 

Eroamalla EU:sta ja luopumalla nykyisestä valuutasta eurosta.

Suomen Pankki tuomalla markat takaisin, alkaisi devalvoimaan valuuttaa välittömästi tuon jälkeen.

Toisaalta tähän suomen velkaantumiseen olisi vielä sellainenkin takaportti, jos Suomen Pankki uskaltaisi tehdä Irlannit ja alkaa painamaan euroja omin päin Euroopan keskuspankin seläntakana.

Tämänkaltaista elvytysrahaa kutsutaan ns. helikopterirahaksi. 

Lisäämällä sitä kiertoon lisää, se elvyttää heikentynyttä suomen taloutta.

Rahaa kun ei kasva missään Otto automaateissa. 

Sitä ei siis Suomen Pankilla ole lupaa luoda ja laskea liikkeelle. 

Vaan se joudutaan lainaamaan valtionlainoina ulkomailta Euroopan keskuspankista.

Kun taas valtionlainan takaisinmaksut korkoineen menee taas Euroopan keskuspankin haltuun ja nämä kaikki rahat ovat pois kierrosta ja aiheuttavat lisää niukkuutta suomen talousjärjestelmään.

Suomen talouden elvytys onnistuisi vain lisäämällä käteistä rahaa kiertoon. Koska taas nämä pankkien asiakkaille myöntämät lainat ovat ensimmäkseen vain numeroita tietokoneiden ruuduilla.

Sillä jos kaikki suomen ihmiset jonottaisivat pankkeihinsa nostamaan tilinsä tyhjiksi. Niin pankeilta loppuisivat rahat ja loput asiakkaat jäisivät ilman.

Tämän vuoksi nämä suomalaiset pankit ovat jo tällä hetkellä huolissaan suomen asuntovelkaisten määrästä ja siitä, että miten heikot vakuudet monilla asuntovelkaisilla on niiden takaisinmaksuun.

Pankit pystyvät luomaan uutta rahaa kiertoon, ottamalla taas lainaa keskuspankeilta. Joten kaikki raha mikä syntyy kiertoon, on tullut velasta. Lähteet: http://www.iltasanomat.fi/digi/art-2000000654189.html 

http://www.talouselama.fi/uutiset/insinooriliiton-salo-suomi-ja-suomalaiset-ovat-lahes-poikkeuksetta-haviajan-roolissa-6553902#.V0qowJ-Tiic.facebook