http://www.nwohavaintojapromo.blogspot.com/2924450.html>

-

-

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Luxleaks oikeudenkäynti alkoi


Ranskalainen Antoine Deltour joutui oikeudenkäyntiin niin kutsutussa Luxleaks -tapauksessa, jossa Deltouria, 30 ja kahta muuta ranskalaismiestä syytetään suuresta tietovuodosta, jossa paljastuivat lukuisten monikansallisten suuryhtiöiden veronkierto. Joukossa oli niin Ikea, Pepsi jne. monia muita tunnettuja suuryhtiöitä. 

Deltour pääsi käsiksi näihin salaisiin asiakirjoihin vuonna 2010 jättäessään tehtävänsä tilintarkastusyhtiö Pricewaterhouse Coopersissa. 

Mutta paperit vuodettiin julki vasta vuonna 2014, kun kansainvälinen tutkivien journalistien järjestö ICIJ toi ne esiin ja suuret mediatalot alkoivat paljastamaan näitä tunnettujen yhtiöiden veronkiertodokumentteja.

Nyt Deltouria syytetään varkaudesta, ammattisalaisuuden ja kauppasalaisuuden rikkomisesta sekä tietokantaan tunkeutumisesta. 

Onko siis suuryhtiöiden harjoittaman veronkierron paljastaminen varkaus ja ammatti sekä kauppasalaisuuden rikkomista ? 

Kuvassa Saksan vihreiden EU-meppi Sven Giedold.

Sakan vihreiden europarlamentaarikko Sven Giegold kutsuu oikeudenkäyntiä farssiksi, jossa Deltourista aiotaan tehdä esimerkki tulevien tietovuotajien vaientamiseksi. Giegold aikoo todistaa kyseisessä oikeudenkäynnissä puolustuksen kutsumana.


EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerille tapaus on ollut erittäin kiusanalainen, koska Juncker toimi itse aikanaan muutama vuosi sitten Luxemrugilaisen veronkiertoyhtiön johdossa. Joten nyt mies yrittää kiillottaa mainettaan leikkimällä kampanjoiden verokiertoa vastaan. Vähän kuin Suomessa Kokoomus ja RKP.