sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Viihdeteollisuudessa maineen menetys pudottaa aina korkealta


Suomen viihdeteollisuuden uutisotsikoihin nousi viikolla tapaus, jossa juontajana tunnettua Axl Smithiä epäillään makuuhuonetouhujen salakuvaamisesta. Iltalehden mukaan yhden uhrin mukaan salakuvattuja naisia olisi jopa n. viisikymmentä.

Yksi asianomainen nainen oli tehnyt asiasta poliisille tutkintapyynnön ja Smithin kotoa löydetyt videonauhat takavarikoitiin poliisin haltuun, joita käytetään nyt esitutkintamateriaalina. Smith vietiin kuulusteltavaksi asian tiimoilta viikko sitten.


Smith on nyt puolustautunut sillä, että väittää asentaneensa asuntoonsa kameravalvontajärjestelmän, jotta voisi mahdollisesti todistaa, jos häntä vastaan olisi nostettu perättömiä raiskaussyytöksiä.




Maineen menetys tietää usein kovaa pudotusta

  
Viihdeteollisuudessa on aina ollut yksi kirjoittamaton sääntö, että jos joltain julkisuudenhenkilöltä menee maine, niin pudotus on kovaa, koska nämä maineensa menettäneet henkilöt menettävät kaikki työtilaisuutensa, koska maine on mennyt.

Syitä maineen menetykselle voivat myös olla poliittisia, että kyseinen henkilö halutaan tarkoituksella syöstä julkisuudesta pois ja saada hänen julkinen uskottavuus pois. Näin kävi pääministeri Matti Vanhaselle muutama vuosi sitten, koska hän ei pelannut täysin niiden pelisääntöjen mukaan, joita odotti Suomen poliittista johtoa ohjannut eliitti. Lautakasa skandaali oli tuolloin täysin poliittisista syistä ohjattu, jolla olikin tarkoitus syöstä Vanhanen pois vallasta ja siinä myös onnistuttiin, koska Vanhanen erosi pääministerin tehtävistä syksyllä 2009

Smithin kohdalla en ota kantaa, että oliko tämä tapaus poliittinen. Kyseisen henkilön maine on kuitenkin jo mennyt julkisuudessa tämän kyseisen poliititutkinnan vuoksi ja maineen menetettyä julkiset työtilaisuudet lähtee aina alta. Viihdeteollisuus ei anna armoa kenellekään, jos joku joutuu tällaisten skandaalien eteen. 


Vuosi sitten Saksan euroviisuedustaja diskattiin, koska hän paljastautui salaliittoteoreetikoksi. Tämä jo osoittaa sen, että jokainen viihdeteollisuuden valokeilaan päässyt henkilö joutuu automaattisesti eliitin hoviin ja jos ei poliittisen eliitin herroja kumartele, niin silloin ei ole asiaa eliitin hovinarriksi.