torstai 24. syyskuuta 2015

Ilkka Kanerva ja Carl Haglund epäilevät vieraan vallan tiedustelupalvelun salakuunnelleen heidän puhelintaan


Kansanedustaja Ilkka Kanerva (kok) ja Carl Haglund (r) epäilevät, että vieraan vallan tiedustelupalvelu on salakuunnellut heidän puhelimiaan.

Nyt Suojelupoliisin viestintäpäällikko Ilkka Rantala kertoo, että epäily on vakava ja se pitää tutkia ensi tilassa.

Kanerva kertoi, että hänen puhelimestaan on aina toistuvasti kuulunut ns. häiriöääniä aina silloin, kun hän on keskustellut turvallisuuspolitiikasta. 

Haglund kertoo, että hänellä oli ministerikaudellaan samanlaisia kokemuksia.

Haglund kertoi myös, että puolustusministerinä toimiessaan hänellä oli tarkat ohjeet, mitä asioita sai käsitellä puhelimessa. Yhteydenpidossa presidentin ja valtioneuvoston kanssa käytettiin erilaisia turvapuhelimia. 



Yhdysvaltain kansallinen turvallisuusvirasto NSA vakoilee kuukaudessa n. 125 miljardia puhelua. 

Jos entisen NSA:n system analystin Edward J. Snowdenin mukaan NSA:lle työskentelee ympäri maailman n. 30 000 työntekijää, niin jos vaikka oletetaan että jokainen 30 000 tekisi teleurkintaa. 

Niin siinä tapauksessa kuukaudessa pitäisi saada urkittua 6 miljardia puhelua (6 250 000 000 puhelua). Tämä tekisi päivässä 312 miljoonaa puhelua urkittavaksi, joten mitä luulet riittääkö 30 000 NSA:n työntekijällä manuaaalisesti resurssit n. 10 416 puhelun urkkimiseksi per päivä ? 

Mutta NSA:lla onkin käytössään salainen puheentunnisusteknologia, joka nappaa jokaisen maan kielellä puhetta ja tallentaa vain tietyistä sanatermeistä puheluita. 

Eri maiden poliitikot ja ministerit luonnollisesti päätyvät NSA:n sekä vieraan vallan tiedustelupalveluiden salakuuntelulistalle hyvin helposti.   

Silti suomessa ministerit eivät ole ainoat, joiden puhelinta salakuunnellaan, sillä ihan suomen yksittäiset kansalaisten puhelimet ovat päätyneet vieraan vallan tiedustelupalveluiden salakuunneltaviksi. Siihen riittää jo omat henkilökohtaiset poliittiset näkemykset mm. finassieliitin rikollisista pankkiireista. Tähän vielä lisättynä sosiaalinen verkostoituminen muiden aktiivien kanssa, niin se riittää jo pääsemään ns. salakuunneltujen listalle.